Etusivulle

Uutiset

Sara Väisänen

Kokemustoimijoiden ääni kuuluviin

Invalidiliiton kokemustoimijat jakavat tietoa arjestaan eri alojen opiskelijoille ja ammattilaisille. Lisäksi he voivat olla mukana erilaisissa työryhmissä. Helsinkiläinen Sara Väisänen on antanut panoksensa jo kahteen osallisuutta korostavaan hankkeeseen.

kuvituskuva.

Viidesosan osallisuus jää erittäin heikoksi

Invalidiliitto toteutti marraskuussa 2023 ensimmäistä kertaa osallisuusbarometrin, jonka tavoitteena oli saada tietoa vammaisten henkilöiden osallisuudesta.

Anni Kyröläinen

Ennakkoluulot nurin

Anni Kyröläinen löi työuran eläkkeelle jäännin sijaan.

Pariisi kuvituskuva

Paralympialaiset on haaste Pariisille

Pariisi valmistautuu ensi kesän paralympialaisiin sekavin tuntein. Ympäristökuntiin nousee toinen toistaan hienompia esteettömiä harjoitus- ja kilpailuhalleja, mutta niihin johtavat metrolinjat eivät valmistu ajoissa.

kuvituskuva.

Sähköauto on vammaiselle haaste

Julkisten paikkojen ahtaat ja ruuhkaiset latausasemat ovat vain yksi monista haasteista, joihin sähköautoa hankkiva vammainen henkilö törmää.

Frank Martela

Merkityksellisen elämän lähteillä

Filosofi Frank Martela tutkii hyvinvointia yksilön, organisaatioiden ja kansakunnan tasolla. Hän uskoo, että hyvä tapa suhtautua elämään on olosuhteet huomioon ottava positiivisuus.

Jonna Aaltonen on kilpaillut ratsastuksessa 10-vuotiaasta lähtien. Hän osti ensimmäisen hevosensa teurastamolta 14-vuotiaana.

Kivut unohtuvat, kunto ja mieliala kohoavat

Ratsastus lisää sekä fyysistä että psyykkistä jaksamista. Jonna Aaltonen unohtaa kivut ja pyörätuolia käyttävä Riikka Saastamoinen rentoutuu ja kohottaa kuntoaan.

Kainuun luontokohteet

Yhdenvertaista luontomatkailua Kainuun malliin

Esteettömiä luontokohteita ei rakenneta vain pienelle erityisryhmälle, vaan niistä hyötyvät kaikki. Hossan kansallispuisto ja sitä ympäröivä Kainuun maakunta näyttävät mallia esteettömästä luontomatkailusta.