Etusivulle

Uutiset

kuvituskuva.

Harkinnanvaraisessa kuntoutuksessa ei ole ikärajaa

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että henkilö pystyy sairaudesta tai vammasta huolimatta tekemään töitä tai selviytymään arkielämän toiminnoista paremmin.

Hannele Cantell

Kipua ei ymmärrä, ennen kuin sitä kokee (lopussa videolinkki)

Kun Hannele Cantell esittäytyy, käyttää hän usein itsestään titteliä ’opettajankouluttaja’. Taustaltaan hän on biologian ja maantieteen opettaja. Kasvatustieteen tohtori on dosentti ja Helsingin yliopiston yliopistolehtori.

kuva sähkötolpasta

Varaudu ajoissa sähköpulaan

Ensi talvena sähköpula voi jopa pimentää talot ja tuvat. Sähkökatkos kestää enintään kaksi tuntia, ja siitä pyritään tiedottamaan etuajassa. Siksi siihen on helpompi myös varautua.

Turun Kurjenkartanon hissi

Esteettömyysavustuksia haetaan vähän

Asuinrakennusten korjausavustuksia haetaan tarpeisiin nähden vähän. Hissi-, esteettömyys- ja asuntojen korjausavustusrahoja on jäänyt käyttämättä. Esimerkiksi jälkiasennushissien asennustahti on hiipunut.

Inkeri ja Erkki Suhonen

Kun omaishoitajakin tarvitsee rollaattoria

Iäkkäät omaishoitajat toimivat paitsi rakkaudesta, myös velvollisuudentunnosta ja monien vaatimusten ristipaineissa. 80-vuotiaan monisairaan miehensä omaishoitaja Inkeri Suhonen, 74, on yksi heistä, jotka tarvitsevat itsekin rollaattoria.

Janne Juvakka

Uudella strategialla kohti tulevaisuutta

Invalidiliiton nelivuotisstrategiaan vuosille 2023-2026 sisältyy monenlaisia uusia päänavauksia ja siitä johdettavia toimenpiteitä.