Etusivulle

Uutiset

kuvituskuva.

Neuvonta on Invalidiliiton toiminnan peruspilareita

Neuvonta kuuluu Invalidiliiton perustoimintaan. Neuvomme valtakunnallisesti erityisesti vammaisuuteen, vammaispalveluihin, esteettömyyteen, saavutettavuuteen sekä vammaisten henkilöiden oikeusturvaan ja yhdenvertaisuuteen liittyvissä asioissa.

Anneli Tarakkamäki

Andalusian esteetön helmi

Fuengirolasta Espanjan Aurinkorannikolla on tavoitteena tehdä ensimmäinen täysin esteetön kaupunki Andalusian alueella.

Vuokko Kultalahti ja Runar Lillqvist

Avustaja mukana Espanjan matkalla

Kokkolalaiset Vuokko Kultalahti, 75, ja Runar Lillqvist, 72, matkasivat Espanjaan yhdessä avustajansa Minna Annalan kanssa.

Anna Pasanen

Hyvä suunnittelu on onnistuneen matkan tae

Anna Pasaselle matkailu on intohimo, mutta se on myös vaihtelua arkeen Suomessa. Hän on käynyt pyörätuolilla liikkuessaan jo 16 eri maassa, useissa moneen kertaan. Hän arvioi matkustavansa johonkin päin maailmaa keskimäärin kymmenen kertaa vuodessa.

Inklusiivinen tanssi

Tanssia kaikenkehoisille

Inklusiivisen tanssin työpajassa tanssin ilo kuuluu kaikille, kehollisiin rajoitteisiin katsomatta. Oulun ammattikorkeakoulun tanssisalissa on alkamassa on tanssinopettajaopiskelijoiden inklusiivisen tanssin ja pedagogiikan opintojakson viimeinen testaustyöpaja, tanssitunti.

Petteri Järvinen

Nettimaailmaa ei tarvitse pelätä

Monet palvelut ovat saatavilla ainoastaan sähköisenä itsepalveluna verkossa. Verkkoasiointia ei tietokirjailija Petteri Järvisen mielestä tarvitse kuitenkaan välttää tai pelätä, kunhan tietoturva on hoidettu.

Kirsi Kvarnström

Miksi lääkkeitä ei käytetä ohjeiden mukaan?

Yli puolet pitkäaikaissairaista ei käytä lääkkeitä ohjeiden mukaan. – Kun lääkkeet jäävät ottamatta, niin potilas ei saa suunniteltua apua, sairaus jää hoitamatta tai pahenee ja hänen elämänlaatunsa heikkenee, proviisori, farmasian tohtori Kirsi Kvarnström kertoo.

Minna Salminen

Akromegalian diagnosointi vie vuosia

Akromegalia on huonosti tunnettu harvinaissairaus, jonka oireiden monimuotoisuus tekee diagnosoinnista vaikeaa.