Etusivulle

Uutiset

Tuukka Liukkonen

Harvinainen sairaus yhdistää

Apeced-oireyhtymä ja siihen kuuluva Addisonin tauti eivät ole vaikeita diagnosoitavia, mutta niitä pitää ensin tulla ajatelleeksi. Se ei ole itsestään selvää, sillä tauteja sairastaa harvalukuinen joukko suomalaisia.

Kimmo Huusko

Yhdistykset auttavat työntekijöitä uuteen alkuun

Kajaanin Seudun Invalidit on pystynyt palkkatuen voimin työllistämään monta henkilöä, kun yhdistys ja Kajaanin kaupunki toimivat yhteistyössä. Samaa toimintatapaa käytetään myös Rovaniemellä ja Kuopiossa. Työllisyyskumppanuuden ja täyden palkkatuen voimin yhdistys on saanut tervetullutta työvoimaa.

Nina Välimäki

Elämäntapana vaikuttaminen

Matka vahvaksi vaikuttajaksi voi kulkea monenlaisia polkuja pitkin. Tärkeintä tehokkaassa vaikuttamisessa on pyrkimys yhteistyöhön ja toisten kuuntelemiseen.

Jukka Parviainen

Esteettömän liikunnan apostoli

Jukka Parviainen on esteettömän matkailun kokemusasiantuntija harrastustensa ja työnsä kautta. Nuorukaisena vammautunut Parviainen poistaa työkseen esteitä luontokokemusten ja liikunnan edestä.

Hanna Lahti ja Piia Jaskari

Etelä-Pohjanmaa näyttää mallia sote-uudistuksessa

Sote-uudistuksen valmistelut ovat edenneet mallikkaasti erityisesti Etelä-Pohjanmaalla. Kehittämistyöhön on kutsuttu aktiivisesti mukaan myös alueen järjestöjen, asiakkaiden ja kokemustoimijoiden edustajia. Tavoitteena on kuunnella ja hyödyntää myös vammaisten ihmisten omaa kokemustietoa ja -osaamista.

Pirkko Kuusela

Kun taksi ei tule

Vammaisten kuljetuspalveluihin eivät ole tyytyväisiä sen enempää asiakkaat kuin kuljetusyrittäjätkään.

Karita Karttunen

Nuori puheenjohtaja uskoo vastuun jakamiseen ja yhteistyöhön

Yhdistystoiminta kiinnostaa nuoria aikuisia – ainakin, kun tarjolla on oikein kohdennettua ohjelmaa, sopivasti vastuuta ja konkreettisia mahdollisuuksia vaikuttaa, sanoo Lyhytkasvuiset - Kortväxta ry:n uusi puheenjohtaja Karita Karttunen