Etusivulle

PUDASJÄRVEN INVALIDIT RY

Tämän hetken vallitsevan tilanteen ja yleisten määräysten mukaan myös Invalidiliitto antoi viime viikolla omat ohjeet, jossa kehotettiin toimimaan jäsenistöön päin erilaisia tiedottamiskanavia hyväksi käyttäen, niin pitkälle kuin se on mahdollista.

Pudasjärven Invalideilla oli hallituksen kokous sunnuntaina 15.3., joka toteutettiin puhelinkokouksena ryhmäpuhelua hyväksi käyttäen. Tämän tapainen toiminta oli hallitukselle ihan uutta ja kaikkien mielestä kokoustaminen oli näin hyvin mielekästä, sillä jokainen voi osallistua vaikkapa sairasvuoteella maaten, junassa istuen tai ihan missä ikinä onkaan. Puhelinkokous ei myöskään häiritse ulkopuolisia kuulijoita, sillä luuri tai bluetooth korvalla ollaan mukana normaalin puhelun tapaan. Kokouksen päätyttyä todettiin, että asialista ja päätökset saatiin vietyä läpi ihan ennätysajassa. Viranomaismääräyksiä noudattaen myös huhtikuun kokous pidetään samalla tavalla.

Tämänkin toiminnan mahdollisti Invalidiliitolta saatu STEA-jäsenjärjestöavustus, jonka turvin olemme saaneet kouluttaa jäsenistöämme sekä tietokoneen että älypuhelimen käyttöön. Uudenlaiseen kokouskäytäntöön digikoulutus antoi varmuutta ja uskallusta osallistua.
Pudasjärven Invalidien kuukausikerhopäivä on peruttu ainakin maaliskuulta ja siitä on ilmoitettu jäsenistölle normaalia ilmoituskanavaa hyväksi käyttäen. Uimahallin sulkemisen vuoksi myös viikoittaiset vesijumpat ovat nyt pois toiminnastamme.

Näissä vaikeissa olosuhteissa kuitenkin kesää kohti mennään, vaikka täällä Pohjois-Pohjanmaalla lumimassaa mittaillen tuntuu, että kesä on vielä haavekuvia ja toiveunia.

Pitäkäämme jokainen huoli itsestämme ja toisistamme. Vertaistuki ja kohtaamiset ovat tärkeitä, mutta sen voi hoitaa myös puhelimitse. Emme saa jättää toisiamme yksin!
Terttu Salmi